Contactgegevens
Kinderopvang Chou Chou

Ferdinand Bolstraat 21
2525 XH Den Haag
Tel: 070 402 08 08
Tel groep: 070 389 82 15
Fax: 070 402 09 60
E-mail: info@kdv-chouchou.nl
Website: www.kdv-chouchou.nl
LRK nr kdv: 12.35.99.726
LRK nr bso: 76.30.62.467

Wij zijn ook een erkend leerbedrijf bij

Volg ons op:
Facebook

Voeding en verzorging

Regelmaat en structuur is erg belangrijk voor de kinderen, ook met voeding. Op de dagopvang hebben wij drie vaste eettijden en daarnaast een vaste moment voor een tussendoortje. Dit kunt u hieronder terugvinden op de dagritme van de groepen. Wij bieden aan de kinderen een verantwoord eetpatroon, hetgeen inhoudt dat we ervoor zorgen dat alle kinderen gevarieerd en gezond eten krijgen. Wij halen elke week verse groente en fruit in huis en kiezen verstandige producten zoals volkorenbrood, halfvolle melk, verantwoord zoetbeleg en vleeswaren. Onze ouders vinden het heel belangrijk dat de kinderen goed en gezond eten, daarom verzorgen we 5 x per week een warme maaltijd! Onze leidsters kunnen heel goed koken en de kindertjes eten er lekker van. Samen met de oudercommissie bespreken we het voedingsbeleid en koken we ook halal met verse producten. Uiteraard houden we rekening met de wensen van de individuele kinderen, sommige krijgen extra eten als dat nodig is. Zo zorgen we samen met de ouders dat onze kinderen goed verzorgd worden. Hieronder een aantal voorbeelden van de weekmenu’s die wij verzorgen, eet smakelijk! Tijdens de eettijden creëren/zorgen de pedagogisch medewerkers voor rust en uiteraard gezelligheid. Wij vinden namelijk dat een goede sfeer met aandacht voor het eten de kwaliteit van het eetpatroon bevordert. Kinderen die een dieet volgen of allergisch zijn voor bepaalde voeding, dient u als ouder voor ander voedsel zorg te dragen.

Op kinderopvang ChouChou wordt gehandeld volgens de uitgangspunten die zijn beschreven in het pedagogisch beleidsplan* en wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met de individualiteit van alle kinderen. Dit betekent onder andere dat er rekening wordt gehouden met het slaap- en eetritme van de baby’s. De peuters slapen 1 x in de middag, indien het kind nog slaapbehoefte heeft. De dreumesen en peuters volgen het dagritme van kinderopvang ChouChou.

DSC05896

DSC06044

 

 

 

 

 

 

 

Bij kinderopvang ChouChou wordt luiers van het merk Kruidvat aangeboden. Verder wordt Nutrilon 1, 2 en 3 aangeboden voor de baby’s. U kunt tevens pap meebrengen voor uw kind. Indien u van uw eigen merk luiers/voeding gebruik wenst te maken, dient u deze zelf mee te nemen in overleg met de groepsleiding.